Ingrediente | Fulgi de hrisca sunt obtinuti din cereale germinate prin prelucrare la rece. |
---|---|
Administrare | Fulgii de hrisca se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci nu trebuiesc fierti. De aceea ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea acesteia). Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, mancaruri sau in diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluti etc., se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca compozitia care se introduce in cuptor. |
Contribuie | Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Scade tensiunea, mentine sanatatea colonului, este un atu in prevenirea pietrelor biliare. Hrisca are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu. |
Producator | Solaris |