Epuizat din stoc
0,00 Lei
nici unul
Eritritol 250g
Details
Eritritol 250g
More Information
Mai multe informații
Ingrediente Erythritol: zahar-alcool obtinut pe cale naturala. Complet fara calorii, nu are efect asupra insulinei, nu dauneaza carii dentare, nu are gust secundar.
Administrare Utilizarea Eritriolului:

Poate fi folosit la prajituri, biscuiti pana la maxim 10%, prin care creste considerabil durata valabilitatii.

Ofera durata prelungita de prospetime si fragezime in industria patiseriei.

La patiserie solidifica aluatul, si rezulta produs mai fraged.

La topire se comporta diferit fata de zahar..

La bomboane nu este higroscop (nu absoarbe umezeala din aer), confera luciu si asigura fragilitate si topire.

Se cristalizeaza repede.

La anumite bomboane, caramele sau la fondante poate fi combinat foarte bine cu maltitul in vederea controlului de cristalizare.

Eritritolul poate fi utilizat cel mai bine sub forma fina sau pudra, dar la bomboane merge si in forma cristalina.

Contribuie Eritrit- sau Eritritol-ul este un alcool de zahar natural care se regaseste si in fructe (ex. pere, pepene, struguri). La aspect si la gust seamana cu zaharul, dar fara efectele secundare ale zaharului.

Este complet fara calorii (0 kcal/100g), astfel devenind cel mai ideal indulcitor pentru cei care fac diete si celor care vor sa slabeasca.

Nu are influenta asupra nivelului de zahar din sange, indexul glicemic este chiar mai mic decat al alcoolilor de zahar, chiar si al xilitului (Xilitol). In anumite tari este descris ca index glicemic 0. Nu are efect asupra producerii insulinei. Astfel poate fi consumat cu sufletul impacat si de diabetici.

Contrar zaharului nu produce carii dentare. Din contra in urma studiilor s-a constatat ca protejeaza chiar mai bine dantura, decat xilitolul. (protectia cea mai optima insa se obtine cu combinarea eritritolului cu xilitolul.)

Puterea de indulcire este de 60-80% a zaharului clasic. Are un gust racoros si dulce. Nu are gust secundar.

Eritritolul se absoarbe in totalitate deja in intestinul subtire. In colon ajunge numai in cazul consumului exagerat (peste 80g) si din aceasta cauza in comparatie cu restul alcoolilor de zahar nu ere efect laxativ. Metabolitii se descompun prin rinichi si se elimina prin urina, in masura de 90% se elimina sub forma neschimbata.

Eritritolul are moleculele mai mici, si 90% se absoarbe in intestinul subtire si mare parte se elimina neschimbat prin urina. Aceasta calitate il face sa fie unic intre alcoolii de zahar.

Toleranta de digerare este mare: de 2-3 ori mai bun decat al xylitolului, a lactitolului, a maltitolului, si a izomaltului.

Eritritolul are cel mai puternic efect de blocare a reproducerii ciupercilor, astfel poate fi consumat si de cei care fac dieta candida.

Se obtine din fermentarea zaharului, asemanator cu fermentarea lactatelor, cu ajutorul unui microorganism nepatogen, pe nume Moniliella pollinis, materia fermentata se filtreaza se cristalizeaza, prin care se obtine o puritate de aproape 100%.

Eritritolul lungeste valabilitatea alimentelor.

Eritriolul este folosit din 1990 in Japonia la bomboane, ciocolata, umpluturi de iaurt, jeleuri de fructe, gemuri, bauturi, respectiv ca inlocuitor de zahar.

Eritritolul are mai multe utilizari in tehnica alimentara. Este utilizat din plin, de la dulciuri pana la lactate, este component important. Este un potentiator de aroma pentru alimentele dulci-acrisori.

Datorita capacitatii de absorbtie este utilizat ca umidificator, cum ar fi un stabilizator de umiditate pentru a neutraliza efectul de uscare.

Utilizat ca agent de ingrosare si stabilizator de vascozitate.

Mai este utilizat si ca stabilizator de aciditate pentru stabilizarea valori PH al alimentelor.
Producator Trendavit
Reviews

Scrie o recenzie

Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont